Opinii ale studenţilor

 • "Mai întîi de toate, aş dori să menţionez, că sînt foarte impresionat de nivelul înalt de pregătire a profesorilor de la ILTC. Progresele mele în cunoaşterea limbii sînt evidente, în mare parte datorită aplicării unei metode de învăţare, care este unică şi interesantă în felul ei – metoda comunicativă. Mi-au plăcut de asemenea şi relaţiile prietenoase, care se stabilesc între studenţi şi profesori."

 • "La şcoală mi-au plăcut cîteva lucruri: grupe de studiu nu prea mari, unde ai posibilitatea să afli mai mult şi să înţelegi mai bine material; atmosera prietenoasă, pe care se străduie s-o creeze profesorii şi elevii, ea pur şi simplu te atrage; şi desigur metoda de învăţare."

 • "Cel mai mult mi-a plăcut că aici începi destul de repede să vorbeşti limba: la fiecare oră de studiu se acordă mult timp pentru a discuta pe diferite teme interesante şi a face un schimb de opinii."

 • "Mie îmi place şcoala din mai multe motive! Un corp didactic minunat, relaţii foarte bune între profesori şi studenţi, un mod aparte de a explica materia. În timpul orelor nu am senzaţia că învăţ, de fapt, însă, aflu multe lucruri noi şi interesante. Sînteţi cei mai buni! Ţineţi tot aşa!”

 • "La început totul era cam neobişnuit şi chiar complicat: la ore se vorbea doar în limba engleză. Chiar şi atunci, cînd aveam nevoie de explicaţii, ni se răspundea în engleză. Dar acum îmi place foarte mult lucrul acesta. Mă ajută să însuşesc într-un ritm mai accelerat limba.’’

 • "Mă simt aici liber şi uşor. Emoţile pozitive favorizează procesul de învăţare.”

 • "Profesorii mi-au plăcut de la bun început. Ei sînt foarte prietenoşi. Se crează impresia că ei sînt nişte prieteni, şi nu angajaţi ai şcolii.”

 • "Aici totul pare a fi foarte simplu, nu e aşa ca în şcoala mea. Poţi să spui liber ceea ce gîndeşti şi nimeni nu te va trage de mînecă.”

 • "Cea ce-mi place în această şcoală este atitudinea faţă de elevi, care este una deosebită, plină de respect, indiferent de vîrsta pe care o au. Fiecare este tratat într-un mod aparte. Aceasta este minunat!”

 • "Aici toate lucrurile sînt clare! Doreşti să înveţi tot mai mult şi mai mult.”

 • "Pînă a veni la ILTC, am încercat să învăţ limba engleză în alte şcoli, dar nu am obţinut mari victorii. Iar aici îmi place tare mult! Succese!”

 • "Eu studiez aici italiana doar de o lună de zile. Deşi a trecut puţin timp, am îndrăgit mult această şcoală. Nu vreau să plec de aici nicăieri. Aici lucrează oameni prietenoşi şi respectuoşi, iar profesoara noastră este cea mai bună. Vă mulţumesc foarte mult că existaţi...Vă doresc să aveţi cît mai mulţi studenţi talentaţi şi profesori bine pregătiţi.”

 • "Orele de studiu mi-au dăruit aici o nouă viaţă!”

 • "Le mulţumesc mult celor de la ILTC pentru instruirea de calitate şi modul creativ de a lucra al profesorilor. Încerc un sentiment de recunoştinţă aparte pentru profesorul nostru, care ne-a predat excelent cursul şi a avut o atitudine binevoitoare faţă de studenţi. Numai în 2 luni de şcoală am remarcat deja un progres evident şi a sporit interesul pentru studierea limbilor...”

 • "Şcoala dumneavoastră este cea mai super şcoală din tot universul!!!”

 • "Numai datorită vouă limba engleză poate fi învăţată uşor, în joacă! Vă doresc succese în munca dvs. de mai departe, prosperitate. Iar şcolii ILTC mulţi ani de viaţă!”

 • "Într-o scurtă perioadă de timp, şcoala dvs. m-a impresionat prin calitatea procesului de instruire, ceea ce se întîmplă mai rar în zilele noastre. Vă doresc în continuare prosperitate şi perfecţiune. În calitate de sugestie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu, vă propun să instalaţi un aparat pentru vînzarea ciocolatelor şi a băuturilor, deoarece mulţi studenţi vin cam flămînzi la ore şi asta nu favorizează însuşirea bună a materiei.”

 • "Vă iubim!!! Le mulţumim mult profesorilor!”

 • "Îi mulţumesc şcolii ILTC! Am început să citesc cărţi şi să recunosc anumite fraze din cîntecele grupurilor preferate. Sînt convins că voi putea învăţa la perfecţie limba engleză.”

 • "ILTC este singurul loc în care am fost convinsă că poţi învăţa din placere. Această şcoală a atins pe bună dreptate un nivel înalt de predare a limbii engleze. Orele de studiu au fost nespus de utile pentru mine. Datortă faptului că la ore se vorbeşte doar în engleză, deprinderile de vorbire curentă, căpătate la ILTC, mi-au permis să mă integrez momentan în mediul lingvistic şi să demonstrez rezultate excelente în timpul studiilor din străinătate.” Cristina Şitco, Danemarca

 • "Cel mai mult mi-au plăcut la ILTC profesorii şi atmosfrera prietenoasă, plină de optimism, de acolo. Vă mulţumesc că m-aţi ajutat să capăt încredere în mine, să depăşesc frica de a vorbi în limba engleză. Consider că încrederea în forţele proprii este una din calităţile de bază de care are nevoie oricine pleacă peste hotare. Sînt convins că am folosit toate şansele pe care mi le-a dăruit viaţa.”

  Valentin Koseac, Seattle, SUA

 • "ILTC devenise pentru mine a doua mea casă. Am învăţat pe parcursul a 4 sau a 5 ani de zie, am făcut toate cele 14 nivele, m-am pregătit de examenul TOEFL, am studiat în baza programei Conversation Club. Am parcurs totul pînă la capăt! La ILTC am învăţat nu numai limba engleză, dar mi-am făcut şi mulţi prieteni.”

  Gabi Govblici, New Roads High School, Los Angeles, California, SUA

 • "Pot afirma cu siguranţă că aici găseşti cu adevărat un nivel înalt de instruire. La ILTC se face remarcat în toate profesionalismul profesorilor. Ei ştiu cu cine şi în ce mod să comunice şi să lucreze. De exemplu, cînd abia am început să învăţăm, sensul cuvintelor necunoscute era explicat prin gesturi sau cuvîntul era pronunţat pe silabe, iar acum, cînd am atins nivelul al 11-lea, modalitatea este cu totul alta. Cu alte cuvinte, cu cît nivelul de studii este mai înalt, cu atît este mai complicat pentru studenţi să înveţe şi aceasta solicită manifestarea unui profesionalism aparte de la profesori. Pentru a face toate cele 14 nivele, este nevoie de vreo 4 ani. După părerea mea, dacă s-ar adăuga încă un an de studii, ar putea fi înmînate cu siguranţă diplome de absolvire a unei Facultăţi de Limbi Străine. Mai mult decît atît, un asemenea Centru nu se aseamănă cu o structură comercială.”

  Oleg Ţopa, director general Constil, Chişinău, Moldova

 • "Nu este nimic de mirare că tot mai mulţi doritori să înveţe o limbă străină îşi îndreaptă privirile spre ILTC. Pe lîngă metodele moderne utilizate aici, materialele didactice şi nivelul înalt de califiare a profesorilor, la Centrul de Limbi este o atmosferă caldă şi prietenoasă, care transformă studierea limbii într-o plăcere, iar pe colegi – în buni amici şi prieteni. Viaţa studenţească la ILTC nu se reduce doar la ore de curs petrecute în sală – aici au loc cu regularitate sărbători tematice, iar în timpul cald al anului sînt organizate ieşiri în aer liber.”

  Elena Marcenco, reprezentanta Ministerului de Finanţe, Chişinău, Moldova

 • "ILTCnu este doar o şcoală de limbi. Este aidoma unei arte: puţini sînt acei care pot crea ceva atît de mult preţuit. Uşile şcolii sînt deschise pentru toţi – copii mici, adolescenţi, maturi. La ILTC este ceva deosebit, care îi atrage pe mulţi, inclusiv şi pe mine. Mai întîi de toate este atmosfera prietenoasă şi energia pozitivă care predomină aici. Profesorii şcolii nu predau doar limbile străine, ci îi încarcă pe studenţi de optimism şi gîndire pozitivă. Mă gîndesc că am avut noroc să fiu student la ILTC. Le doresc tuturor studenţilor şi profesorilor succese şi mulţi ani fericiţi.”

  Valentin Avram, student, Chişinău, Moldova

 • "A fost decizia mea să vin la ILTC, pentru a-mi îmbunătăţi competenţele de comunicare în limba engleză. Am ales să vin anume aici, deoarece am decis cu toată seriozitatea să-mi continui studiile peste hotare. Eram primul din familie care a început să frecventeze această şcoală, apoi au urmat şi părinţii, care între timp conştientizaseră că au nevoie să cunoască limba pentru întreţinerea relaţiilor lor de afaceri cu partenerii străini.”

  Vladimir Melnic, student, Chişinău, Moldova

 • "Cînd şcoala abia a fost creată, eram o mînă de profesori anglofoni, care aveam toţi ca unul certificate internaţionale, cu dreptul de a preda limba engleză străinilor. Deoarece am fost pregătiţi să cunoaştem cele mai moderne şi eficiente tehnologii de predare a limbilor străine, am putut crea o bază sigură pentru ceea ce prezenta şcoala atunci şi ceea ce a făcut-o să rămînă pînă în prezent - o şcoală de limbi de succes. Am reuşit să integrăm metoda comunicativă în procesul de studii, cuprinzînd toate nivelurile: de la primul pînă la ultimul. Îmi amintesc de prima admitere în 1994, cînd am fost uimită de numărul de doritori să se înscrie la cursurile noastre – atît de mare era solicitarea pentru calitatea predării limbii engleze la Chişinău.

  Este foarte plăcut să vezi cît de mult a evoluat şcoala. Ceea ce impresionează în mod deosebit, pe lîngă evoluţia furtunoasă a acesteia, este păstrarea tradiţiilor, introduse de noi cu 15 ani în urmă, şi anume acele de abordare individuală a fiecărei persoane instruite, ceea ce a fost întotdeauna foarte preţuit de către studenţi.”

  Katja Stengelin-Kraveţki, director de studii la ILTC în perioada 1994-1998, Portland, SUA

 • "După părerea mea, studierea limbilor străine la ILTC te poate ajuta să ai rezultate nemaivăzute în viaţă. În zilele noastre, cunoaşterea mai multor limbi străine este o necesitate stringentă pentru orice domeniu care implică prezenţa partenerilor străini.”

  Dorian Chiroşco, Director general AGEPI, 2007-2009, Chişinău, Moldova

 • "Îmi este cunoscută şcoala de la ILTC din prima ei zi de activitate, începînd cu anul 1994, şi nu am încetat să-i urmăresc evoluţia în tot timpul acesta, pe parcursul celor 17 ani. Din partea colectivului nostru internaţional, a comunităţii studenţilor şi directorilor de şcoli, care reprezintă concernul educaţional International House, doresc să aduc mulţumiri ILTC-ului pentru faptul că şcoala ţine ridicată sus ştacheta activitatăţii sale profesionale şi este un exemplu de urmat pentru noi toţi.”

  Serghei Nesterenco, membru al Consiliului de Coordonare IH World Organisation, Dnepropetrovsc, Ucraina

 

Calendarul

  Martie 2021  
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Zilele noastre de lucru şi de sărbători

Lista de preţuri, 2019-2020

Engleza generală/ Germana/ Româna/ Spaniola/ Rusa/ Italiana/ Adolescenţi/ Copii

Cursul durează 7,5 săptămîni, lecţiile se petrec de trei ori pe săptămînă a cîte 120 min, ceea ce constituie 44 de ore astronomice.
Limba engleză generală:

 • Orele de dimineaţă (8:30, 10:45, )
  €149 = 44 de ore pe semestru
 • Orele de seară (16:30, 18:45)
  €169 = 44 de ore pe semestru

 

Adolescenţi – € 149 = 33 de ore (1.5 ore lecţia )

Copii(5 – 7 ani) – €139 = 22 de ore pe semestru
Copii(8 – 12 ani) – €121 = 22 de ore pe semestru

Limba Română - € 149 = 44 de ore pe semestru
Germana – Adulți – €149 = 44 de ore pe semestru
Adolescenți – €149 = 33 de ore pe semestru
Copii – €109 = 22 ore pe semestru
Italiana - € 149 = 44 de ore pe semestru
Rusa - € 149 = 44 de ore pe semestru
Spaniola - € 149 = 44 de ore pe semestru

Pregătireapentru IELTS, Cambridge (FCE, CAE), TOEFL, Business English - € 189 = 44 de ore

Cusrul de pregatire pentru profesori = 500 MDL

Ore individuale (orice limbă):

 • € 18 - 1 student (60 min)
 • € 10 - 2 studenţi (60 min)
 • € 7 - 3 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 6 - 4 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 20 - TOEFL; € 18 - IELTS; € 18 - Business English
 • €16 – Lecții pe Skype

 

Reduceri:

 • Studenţi noi – 0%
 • Studenţi continui (după 2 semestre consecutive) – 3%
 • Studenţi continui (după 4 semestre consecutive) – 4%
 • Studenţi continui (după 6 semestre consecutive şi mai multe semestre) – 5%
 • Reduceri de familie – 5% pentru fiecare membru (părinţi, copii, fraţi/surori, soţ/soţie)

 

Noutăţi

ILTC: Nici un pas în urmă, nici un pas pe loc!

În ultimele zile de iarnă, care au rămas deja în urmă, la Centrul Internațional de Limbi Străine a avut loc…
Toate noutăţile
Pentru a vă înscrie la ILTC, este necesar să:
 • sunaţi la unul din telefoanele 022 29 29 88 / gsm 079 88 29 88 şi să vă programaţi pentru testare sau veni ţi în ILTC la
  st. Petru Rareş şi să vă programaţi pentru testare
 • faceţi testul în scris şi să susţineţi interviul la ora indicată
 • oferiţi informaţia necesară despre timpul orelor de studiu, convenabil dvs., şi scopul instruirii
 • vă înscrieţi în grupa de studiu
 • reglementaţi aspectele financiare
 • veniţi la ore în prima zi a semestrului (calendarul anului de învăţămînt la ILTC aici)
Top