Meseria de profesor este o artă

În perioada 18-20 noiembrie, în incinta Centrului Internațional de Limbi Moderne ILTC a avut loc un seminar condus de Andrei Rujinskii - treiner de categorie internațională, doctor în pedagogie, profesor asociat al Universității World Learning SIT Graduate Institute (Vermont, SUA).

 

În spatele lui Andrei sînt circa 27 de ani de predare a limbilor străine, un număr mare de studenți și discipoli, circa 30 de programe de cursuri desfășurate în mai multe țări ale umii, începînd cu cele din vecinătatea noastră, precum sînt România și Polonia, și terminînd cu SUA, Noua Zeilandă, Coreea de Sud și Mauritania.

 

Agitația în rîndul profesorilor ILTC a început cu mult nainte de sosirea unui oaspete atît de valoros. Aceasta nu a fost prima lui vizită și colectivul centrului era nerăbdător să comunice din nou cu acest maestru în predarea limbilor.

 

Elena Antonova: Este o onoare deosebită cînd la școala noastră vin asemenea maeștri ca Andrei Rujinskii. El este un treiner în domeniul obținerii de certificate internaționale precum sînt SIT TESOL, CELTA, IHCTL. În spatele lui Andrei sînt ani de muncă la Universitatea Națională din Harcov și în centrele de studiere a limbilor - International House – din Harcov și Poltava. Seminarele și activitățile lui sînt întotdeauna atractive, interesante și utile, oferind multă informație de gîndire.

 

Seminarul s-a desfășurat în două etape. Jumătate de zi a fost destinată asistării la ore și discuției pe marginea acestora, iar cealaltă – seminarului propriu-zis. Deși activitatea a cuprins și zilele de odihnă, majoritatea dintre profesorii centrului au luat parte la aceasta cu cea mai mare plăcere.

 

Anastasia Liubițkaia: Seminarul s-a desfășurat în zilele de sîmbătă și duminică, adică atunci cînd nu sîntem prinși în activitatea centrului. La prima vedere, se poate crea impresia că lipsa zilelor de odihnă, în cazul nostru, cei care avem un regim intens de activitate, ar putea să ne producă un anumit disconfort, dar NU, tocmai pe invers! Plăcerea și bucuria de a comunica cu o persoană atît de instruită a produs efectul necesar. Atunci cînd ai o minte limpede și clară pentru ceea ce faci este o adevărată odihnă.

 

Într-adevăr, asemenea întîlniri nu sînt doar comunicarea cu un coleg din domeniul predării limbilor străine, dar și oferirea unei posibilități de creștere profesională, posibilitatea de a primi răspunsuri la întrebările apărute pe parcursul activității de instruire.

 

Tatiana Cerniavskaia: Seminarele de acest fel reprezintă o componentă valoroasă pentru creșterea profesională. În afară de aceasta, Andrei a reușit, pe parcursul vizitei sale de scurtă durată, să asiste la circa 20 de ore de curs ale profesorilor din școală. Apoi le-a oferit tuturor posibilitatea neprețuită de a-i auzi opiniile, laudele, încurajările și sugestiile de îmbunătățire a procesului de predare, utilizînd, nu în ultimul rînd, expresia sa preferată, care afirmă: “Meseria de profesor este o artă”.

 

Păcat că formule ca “ acesta este un adevărat profesional”, “acesta este un cunoscător adevărat al mesriei sale” au devenit demult expresii de serviciu și și-au pierdut din puterea și valoarea lor inițială, dar totuși voi risca să afirm că Andrei este un adevărat profesional și un bun cunoscător al meseriei pe care o profesează. Tocmai aceste calități sînt apreciate în mod deosebit la Centrul Internațional de Limbi Moderne ILTC. Poate de aceea plăcerea acestei întîlniri a avut un sentiment reciproc?

 

Andrei Rujinskii: Îmi place foarte mult ILTC și consider că Centrul vostru este o îmbinare minunată de profesionalism, atmosferă prietenoasă, sprijin colegial, plăcerea de comunicare și creștere profesională. Îmi place mult să vin aici și să mă bucur pentru succesele voastre. Este foarte plăcut cînd există posibilitatea să împărtășesc cu voi ceea ce știu și pot.

 

Rămîne de dorit ca asemenea seminare să se desfășoare cît mai des, caci meseria de profesor într-adevăr este o artă.

 

Calendarul

  Ianuarie 2021  
Lu Ma Mi Jo Vi Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Zilele noastre de lucru şi de sărbători

Lista de preţuri, 2019-2020

Engleza generală/ Germana/ Româna/ Spaniola/ Rusa/ Italiana/ Adolescenţi/ Copii

Cursul durează 7,5 săptămîni, lecţiile se petrec de trei ori pe săptămînă a cîte 120 min, ceea ce constituie 44 de ore astronomice.
Limba engleză generală:

 • Orele de dimineaţă (8:30, 10:45, )
  €149 = 44 de ore pe semestru
 • Orele de seară (16:30, 18:45)
  €169 = 44 de ore pe semestru

 

Adolescenţi – € 149 = 33 de ore (1.5 ore lecţia )

Copii(5 – 7 ani) – €139 = 22 de ore pe semestru
Copii(8 – 12 ani) – €121 = 22 de ore pe semestru

Limba Română - € 149 = 44 de ore pe semestru
Germana – Adulți – €149 = 44 de ore pe semestru
Adolescenți – €149 = 33 de ore pe semestru
Copii – €109 = 22 ore pe semestru
Italiana - € 149 = 44 de ore pe semestru
Rusa - € 149 = 44 de ore pe semestru
Spaniola - € 149 = 44 de ore pe semestru

Pregătireapentru IELTS, Cambridge (FCE, CAE), TOEFL, Business English - € 189 = 44 de ore

Cusrul de pregatire pentru profesori = 500 MDL

Ore individuale (orice limbă):

 • € 18 - 1 student (60 min)
 • € 10 - 2 studenţi (60 min)
 • € 7 - 3 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 6 - 4 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 20 - TOEFL; € 18 - IELTS; € 18 - Business English
 • €16 – Lecții pe Skype

 

Reduceri:

 • Studenţi noi – 0%
 • Studenţi continui (după 2 semestre consecutive) – 3%
 • Studenţi continui (după 4 semestre consecutive) – 4%
 • Studenţi continui (după 6 semestre consecutive şi mai multe semestre) – 5%
 • Reduceri de familie – 5% pentru fiecare membru (părinţi, copii, fraţi/surori, soţ/soţie)

 

Noutăţi

ILTC: Nici un pas în urmă, nici un pas pe loc!

În ultimele zile de iarnă, care au rămas deja în urmă, la Centrul Internațional de Limbi Străine a avut loc…
Toate noutăţile
Pentru a vă înscrie la ILTC, este necesar să:
 • sunaţi la unul din telefoanele 022 29 29 88 / gsm 079 88 29 88 şi să vă programaţi pentru testare sau veni ţi în ILTC la
  st. Petru Rareş şi să vă programaţi pentru testare
 • faceţi testul în scris şi să susţineţi interviul la ora indicată
 • oferiţi informaţia necesară despre timpul orelor de studiu, convenabil dvs., şi scopul instruirii
 • vă înscrieţi în grupa de studiu
 • reglementaţi aspectele financiare
 • veniţi la ore în prima zi a semestrului (calendarul anului de învăţămînt la ILTC aici)
Top