Etapele unui drum lung

Rădăcinile istorice ale ILTC coboară pînă în anul 1994, cînd în cadrul organizaţiei neguvernamentale Open World House, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova, au fost organizate cursuri pentru studierea limbilor străine, care aveau menirea să contribuie la procesul de integrare a republicii noastre în comunitatea internaţionalălă şi la dezvoltarea sistemului educaţional din Moldova. Datorită eforturilor a patru profesori americani, pe parcursul primului an de activitate a şcolii şi-au făcut studiile circa 887 de beneficiari.

Anul 1995 – A avut loc întîlnirea istorică dintre directorul şcolii, Victoria Galii, şi fondatorul Open Society Institute (Societatea Lumea Deschisă) – George Soros.

Anul 1996 – Şcoala şi-a deschis uşile pentru cei mai mici doritori să studieze o limbă străină. Copii cu vîrsta cuprinsă între 5-6 ani au început să vină cu plăcere pentru a învăţa limba engleză.

Anul 1997 – A fost introdus un nou curs de pregătire pentru susţinerea examenului internaţional TOEFL. Numărul celor care doreau să studieze în şcoală s-a mărit de două ori în comparaţie cu primul an de activitate. Tot atunci a avut loc şi întemeierea primului cuplu de familie internaţional, iar şcoala a cunoscut la viaţa ei patru asemenea mariaje.

Anul 1998 – În urma reorganizării şcolii, aceasta devine o parte componentă a Centrului Educaţional PRO DIDACTICA, avînd scopul de a contribui plenar la promovarea reformei educaţionale în Republica Moldova.

Anul 2000 – În şcoală este organizată prima grupă de studiere a limbii engleze pentru adolescenţi. A fost dat startul şi pentru studierea limbii germane. De asemenea şcoala a fost onorată prin vizita dnei Diane Larson Freeman – un adevărat guru al studierii unei limbi străine, autoare de manuale de gramatică a limbii engleze – renumitele Grammar Dimensions. Ea face traininguri profesionale pentru cadrele didactice ale şcolii.

Anul 2001 – Şcoala devine o instituţie independentă – Centrul Internaţional de Limbi Străine (International Language Training Center). În toamnă, la ILTC a fost dat în exploatare primul bloc de studii cu zece săli de curs şi un laborator audio-video.

Anul 2003 – A fost organizată prima tabără de copii pentru învăţarea limbii engleze.

Anul 2004 – În şcoală sînt organizate primele cursuri pentru învăţarea limbii române. Pe 1 octombrie ILTC a marcat primul său jubileu de 10 ani.

Anul 2005 – A fost iniţiat un program amplu de pregătire a profesorilor pentru obţinerea certificatelor internaţionale SIT TESOL, CELTA, IH CERTIFICATE.

Anul 2007 – În conformitate cu noile tendinţe pentru învăţarea limbilor străine, ILTC a adaptat Sistemul Unic de Evaluare Common European Framework of Reference şi, începînd cu luna ianuarie, toate certificatele oferite studenţilor şi absolvenţilor ILTC pot oferi informaţii despre nivelul de cunoaştere a unei limbi străine în corespundere cu standardele europene stabilite. Astfel, absolvenţii ILTC îşi pot confirma cunoştinţele în materie de limbi străine în toate ţările europene.

Anul 2008 – În şcoală încep să fie predate limbile franceză, italiană şi spaniolă, este introdus cursul de Engleză în Afaceri, care, în scurt timp, a dvenit şi unul foarte solicitat. Au fost elaborate primele CD-uri audio, care au devenit foarte populare în perioada treningurilor organizate pentru participanţii concursului „Fabrica de stele – 1”. Tot în acest an şcoala a trecut peste pragul istoric de instruire a circa 5000 de studenţi anual.

Anul 2009 – A fost finisată construcţia primului bloc de studii. Au apărut noi facilităţi pentru organizarea eficientă a procesului de studii prin dotare tehnică de performanţă, săli de curs suplimentare, au fost elaborate noi planuri de perspectivă.

Anul 2010 – ILTC cîştigă tenderele lansate de Consiliul Europei pentru studierea limbii engleze de către membrii Parlamentului Republicii Moldova şi ai Consiliului Superior al Magistraturii. A fost lansată biblioteca electronică, care include materiale audio-video pentru diferite nivele de cunoaştere a limbilor şi pregătire pentru examenele internaţionale. ILTC s-a implicat activ în pregătirea participanţilor la proiectul “Fabrica de stele-2”.

Anul 2011 – Şcoala a atins un nou nivel profesionist: au fost elaborate manuale pentru nivelul intermediar, materiale didactice şi CD-uri la limba engleză pentru studenţii ILTC, care studiază în cadrul nivelelor 1– 4.

Anul 2012 – Pentru prima data în Moldovala și în istoria ILTC, șase dintre profesorii Centrului în urma trainingului desfășurat International House Haricov au obținut calificarea internațională TESOL.

Anul 2013 – Fiind în preajma sarbatorilor de iarnă, Centrul a avut сa scop să aducă în inimile copiilor magia sărbătorilor de iarnă. Astfel, cu acest prilej CILM a participat la Caravana de Craciun în vederea susținerii Casei-Internat pentru Fete din Hîncești. La 26 decembrie CILM cu sprijinul studenților săi a acordat ajutor material sub formă de dulciuri, jucării, sanii și tehnică.

Anul 2014 – În acest an, au fost desfășurate 2 seminare de dezvoltare profesională “Managementul clasei” și “Planificarea lecțiilor”, conduse de către instructorul Andriy Rujinski, instructor cu calificare internațională, reprezentant al International House Haricov. La fel, tot colectivul CILM a participat la un training profesional ”Orientarea către client”, condus de instructorul în afaceri Olga Nisenmboim, reprezentant al Şcolii de Comunicare în Afaceri, SBC Moldova.

Anul 2015 – În 2015 CILM a oferit profesorilor posibilitatea de a participa la conferințe naționale META Conference for Teachers of English, conferințe internaționale pentru profesori TESOL Conference, IATEFL Conference, IH Barcelona Conference, în urma cărora profesorii au împărtășit ideile prezentate și acumulate la conferințe în cadrul seminarelor interne în incinta Centrului.

Anul 2016 – în anul 2016, profesorii au avut ocazia să urmeze un curs de pregătire profesională „Predarea limbii engleze copiilor și adolescenților” organizat de International House și desfășurat în incinta Centrului. Toți participanții la training au primit certificate recunoscute pe plan internațional, eliberate de International House World Organization.

Anul 2017 – Cu ocazia celei de-a 22-a aniversări, CILM a participat la un proiect de caritate important organizat în colaborare cu Hospice "ANGELUS". Peste 16 mii de lei colectați din vânzarea biletelor au fost donați către “Hospice Angelus Moldova” pentru a oferi asistență pacienților ce au nevoie de ajutor. În noiembrie, CILM a susținut proiectul social Verde.md, promovat de compania “Simpals”. Scopul proiectului a fost plantarea copacilor pentru restabilirea zonei verzi a orașului Chișinău care a suferit grav în urma condițiilor meteorologice anormale din 21 aprilie, 2017.

 

Calendarul

  Februarie 2021  
Lu Ma Mi Jo Vi Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Zilele noastre de lucru şi de sărbători

Lista de preţuri, 2019-2020

Engleza generală/ Germana/ Româna/ Spaniola/ Rusa/ Italiana/ Adolescenţi/ Copii

Cursul durează 7,5 săptămîni, lecţiile se petrec de trei ori pe săptămînă a cîte 120 min, ceea ce constituie 44 de ore astronomice.
Limba engleză generală:

 • Orele de dimineaţă (8:30, 10:45, )
  €149 = 44 de ore pe semestru
 • Orele de seară (16:30, 18:45)
  €169 = 44 de ore pe semestru

 

Adolescenţi – € 149 = 33 de ore (1.5 ore lecţia )

Copii(5 – 7 ani) – €139 = 22 de ore pe semestru
Copii(8 – 12 ani) – €121 = 22 de ore pe semestru

Limba Română - € 149 = 44 de ore pe semestru
Germana – Adulți – €149 = 44 de ore pe semestru
Adolescenți – €149 = 33 de ore pe semestru
Copii – €109 = 22 ore pe semestru
Italiana - € 149 = 44 de ore pe semestru
Rusa - € 149 = 44 de ore pe semestru
Spaniola - € 149 = 44 de ore pe semestru

Pregătireapentru IELTS, Cambridge (FCE, CAE), TOEFL, Business English - € 189 = 44 de ore

Cusrul de pregatire pentru profesori = 500 MDL

Ore individuale (orice limbă):

 • € 18 - 1 student (60 min)
 • € 10 - 2 studenţi (60 min)
 • € 7 - 3 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 6 - 4 studenţi (taxa pentru fiecare student) (60 min)
 • € 20 - TOEFL; € 18 - IELTS; € 18 - Business English
 • €16 – Lecții pe Skype

 

Reduceri:

 • Studenţi noi – 0%
 • Studenţi continui (după 2 semestre consecutive) – 3%
 • Studenţi continui (după 4 semestre consecutive) – 4%
 • Studenţi continui (după 6 semestre consecutive şi mai multe semestre) – 5%
 • Reduceri de familie – 5% pentru fiecare membru (părinţi, copii, fraţi/surori, soţ/soţie)

 

Noutăţi

ILTC: Nici un pas în urmă, nici un pas pe loc!

În ultimele zile de iarnă, care au rămas deja în urmă, la Centrul Internațional de Limbi Străine a avut loc…
Toate noutăţile
Pentru a vă înscrie la ILTC, este necesar să:
 • sunaţi la unul din telefoanele 022 29 29 88 / gsm 079 88 29 88 şi să vă programaţi pentru testare sau veni ţi în ILTC la
  st. Petru Rareş şi să vă programaţi pentru testare
 • faceţi testul în scris şi să susţineţi interviul la ora indicată
 • oferiţi informaţia necesară despre timpul orelor de studiu, convenabil dvs., şi scopul instruirii
 • vă înscrieţi în grupa de studiu
 • reglementaţi aspectele financiare
 • veniţi la ore în prima zi a semestrului (calendarul anului de învăţămînt la ILTC aici)
Top